Detta ”projekt” och alla dess inlägg är inte sponsrat av Lendify, alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Se mitt Lendify – projekt som en recension av crowdfundingtjänsten.

Läs mer och öppna ett konto gratis hos Lendify!

Nu har det gått fem dagar sedan jag placerade 500kr x 6 st lån hos Lendify. Dessa lån är på totalt 3000 SEK och är spridda över lån på 2-10 år. De olika lånen varierade även kraftigt i ränta med lägsta på 3,45% (2 års bindningstid) och den högsta 12,79% (8 års bindningstid). Den totala förväntade avkastningen på mina sex lån är cirka 7,00%. Lånen ser ut som såhär:

lendify-omdome-lan


Än så länge så är inte alla lånen ”fyllda”, låntagaren har alltså inte fått in tillräckligt med kapital från långivare ännu. Det kan även vara så att låneansökans tid inte har gått ut ännu (se mitt exempel längre ner i inlägget). Det betyder att mina 3000 SEK som är investerade tillsvidare står som ”Reserverat kapital” hos Lendify:

lendify-omdome

Lendify omdöme – Exempel på ”högrisk-lån” med hög avkastning

För att visa er hur presentationen av varje lån ser ut så tänker jag att jag visar upp en printscreen på mitt högrisklån från portföljen ovan. Lånet är till en ensamstående man, utan barn och som har en månadsinkomst på 33 800 SEK (brutto). Mannens bostadskostnad är 4500 SEK/mån.
Detta lån erbjuder mig 12,79% (!) ränta. Anledningen till att mannen har tagit lånet är för att han ville samla alla sina tidigare lån på ett ställe (skuldkonsolidering).

lendify-lan-omdome


Jag har nu 7000 SEK kvar som jag förmodligen kommer att placera i Lendify Autoinvest för att kunna recensera både manuella lån och Autoinvest-funktionen. Enligt Lendifys FAQ så kommer Autoinvest att fördela mina pengar på cirka 40st lån för att öka diversifieringen.
I veckan presenterade Lendify sitt nya samarbete med jätten Lindorff. Enkelt beskrivet betyder det att Lindorff skulle ta över alla lån och indrivningar om något skulle hända med Lendify. Det känns givetvis som en trygg stöttepelare!

Har ni hunnit öppna ett gratis konto hos Lendify ännu? Jag är själv sådan som öppnar konto på ”alla” nya sidor för att kunna klicka runt och läsa mer utförligt hur tjänsterna fungerar.
Om ni har hunnit öppna konto och kanske till och med investerat en peng så får ni gärna dela med er av det nedanför i kommentarerna! 🙂

Läs mer och öppna ett konto gratis hos Lendify!

Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska bli den samma. Detta inlägg är inte sponsrat av Lendify.se. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Jag använder affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto hos Lendify via mina länkar.

 

 

 

 

 

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Ad
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

1 Comment

  1. Pingback: Lendify omdöme – visar hur ett högrisklån kan se ut! – AKTIEFEED

Write A Comment